fbpx

Volg een workshop bierbrouwen bij de Bossche brouwers

Een hele dag lekker met je handen in de mout! Hop!

Bier brouwen in een persoonlijke setting.

Ben je thuis al aan het brouwen, of ben je een bierliefhebber die meer wil weten over het volledige brouwproces? Op zoek naar een leuk persoonlijk uitje voor jezelf, een vriend(in) of voor twee? Volg dan onze workshop bier brouwen. In 1 dag ga je meteen aan de slag om samen met onze brouwer 180-200 liter bier te brouwen. Aan het einde van de workshop heb je zelf bier gebrouwen!

We werken niet met kant-en-klare bierpakketten maar je volgt het echte brouwproces, eerst schroten van de mout, daarna maischen en vervolgens het brouwen (koken) van je eigen bier. Van tevoren bespreek je biertype en recept. Ook laten we zien hoe je met brouwsoftware een eigen brouwrecept maakt met behulp van verschillende mouten hop en gist, en eventueel andere ingrediënten zoals bijvoorbeeld sinaasappelschil of kruiden.

Bier brouwen met 2 of 3 personen

Wij werken niet met grote groepen, maar met maximaal twee of drie workshop hulpbrouwers per dag. Daardoor weet je zeker dat je actief aan alle stappen meewerkt. Je kunt de workshop samen met een vriend of vriendin volgen, met je vader, moeder, zoon of partner of met wie je maar wilt. Dus laat ons even weten of je met 2 of 3 personen wilt brouwen.

Inbegrepen is een lunch, koffie/thee en een bierproeverij van 5 proefglaasjes bier. Deze schenken we ter afsluiting aan het einde van de brouwdag.

Heb je de workshop bier brouwen gevolgd? Na een paar weken kun je bij ons aan de bar je eigen bier komen proeven!

Kosten: €95,- per persoon
Tijden: Vrijdagen of Zaterdagen (1 dag brouwen per week) vanaf 10:00 tot ongeveer 16:00. Andere weekdagen zijn bespreekbaar. Data (ongeveer 3 keer per maand) afhankelijk van de aanvragen of onze voorraad bier 🙂

LET OP: De workshops bierbrouwen zijn inmiddels volgeboekt tot Januari 2022

Wil je een workshop volgen?
Laat hier even je gegevens achter:

Aanvraag workshop bierbrouwen

Aantal personen

12 + 11 =

Zelf bier brouwen: Bier brouwen voor starters

Wil je aan de slag en beginnen met zelf je bier te brouwen? Een leuke start is het boek ‘Bier brouwen voor starters’ van Luc Pauwels. Hier worden op een toegankelijke manier stap voor stap alle stappen beschreven om zelf je bier te brouwen. Je krijgt snel inzicht in het hele brouwproces, de eigenschappen van verschillende ingrediënten worden goed beschreven en er wordt uitgelegd wat er precies gebeurt tijdens het brouwproces. Een hele goede basis voordat je zelf gaat brouwen.

 

Workshop bier brouwen

THINC Pure products are only for use in states where the sale and consumption of such products are legal.

Age Verification

By clicking enter, I certify that I am over the age of 18 and will comply with the above statement.

Or

Always enjoy responsibily.
X