fbpx

Workshop bier brouwen

Workshop BIER BROUWEN
Leer volmout bier brouwen in 1 dag

50 liter installatie Speidel BraumesisterBen je thuis al aan het brouwen, of ben je een bierliefhebber die meer wil weten over het volledige brouwproces ? Volg dan onze workshop bier brouwen. In 1 dag (we beginnen al om 09:00 en zijn rond 16:00 klaar) leer je eerst de theorie van het bier brouwen, en daarna ga je zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop heb je met je groep (maximaal 13 personen) zelf je eigen bier gebrouwen. 

We werken niet met kant-en-klare bierpakketten maar je volgt het echte brouwproces, eerst schroten van de mout, daarna maischen en vervolgens het brouwen (koken) van je eigen bier. Van tevoren bespreek je biertype en recept. 

Tijdens de workshop bier brouwen leer je ook hoe je bier moet proeven, en proef je dus verschillende soorten bier. Je leert alles over suikers, zetmeel, eiwitten en het hele brouwproces wordt behandeld. In onze brouwerij ga je vervolgens aan de gang. Je werkt met pannen en gasbranders, waardoor je het geleerde thuis ook in praktijk kunt brengen.

Heb je de workshop bier brouwen gevolgd? Na een paar weken krijg je je zelf gebouwen bier thuis gestuurd en kun je je eigen bier drinken!
Wil je weten wat de vorige cursisten van onze workshop vinden? Lees hier de reviews door onze bezoekers.

Aanmelden voor de workshop bierbrouwen

Interesse? Meld je dan aan via de pagina van de bierpionier, voor locatie ‘s-Hertogenbosch. 


Zelf bier brouwen: Bier brouwen voor starters

Wil je aan de slag en beginnen met zelf je bier te brouwen? Een leuke start is het boek ‘Bier brouwen voor starters‘ van Luc Pauwels. Hier worden op een toegankelijke manier stap voor stap alle stappen beschreven om zelf je bier te brouwen. Je krijgt snel inzicht in het hele brouwproces, de eigenschappen van verschillende ingrediënten worden goed beschreven en er wordt uitgelegd wat er precies gebeurt tijdens het brouwproces. Een hele goede basis voordat je zelf gaat brouwen.

zelf bier brouwen

Zelf bier brouwen

zelf bier brouwen

 

 

 

 

 


Zelf je eigen brouwinstallatie bouwen

Wil je starten met een eigen bierbrouwinstallatie maar niet teveel geld uitgeven? Hier (op brouw-bier.nl) vind je de stappen om een brouwinstallatie zelf te bouwen, kosten onder de € 300,- Met deze set kun je al verschillende soorten bier zelf brouwen en je hebt maar weinig ruimte nodig met deze compacte gasgestookte brouwinstallatie.


 

X
%d bloggers liken dit: