fbpx

Nederlands speciaalbierfestival

Komend jaar is Bossche Brouwers nog niet met een kraampje vertegenwoordigd, we zijn nog bezig met het bouwen van onze brouwerij. Maar dit festival is voor liefhebbers en brouwers zeker een aanrader:

Bron: https://www.speciaalbierfestival.nl/info/

Het Nederlands Speciaalbier Festival

“Het grootste Speciaalbier festival met de meest verschillende bieren!”

Op zondag 7 mei aanstaande vindt in hartje ’s-Hertogenbosch voor de veertiende keer het Nederlands Speciaalbier Festival plaats. De festivallocatie is de Parade, het plein naast de beroemde Sint-Janskathedraal. Tijdens dit proeffestival kunnen de bezoekers kennis maken met de vaak bijzondere speciaalbieren van de verschillende (kleinere) Nederlandse brouwerijen.

De drang naar ambachtelijke, lokale en – als het even kan – biologische producten gaat ook niet aan bierland voorbij. Een speciaalbier trend is gaande, die voorlopig niet is te stoppen. Het aantal nieuwe brouwerijen in Nederland stijgt al een tijdje explosief. Het Nederlands Speciaalbier Festival biedt al deze brouwerijen een mooi podium om al hun bieren te presenteren. Het unieke aan dit festival is dat je hier de meest aantal speciaalbier brouwerijen uit Nederland staan met meer dan 300 verschillende bieren.

De Parade van ’s-Hertogenbosch wordt op 7 mei omgetoverd tot een Bourgondisch festivalterrein. Van 12.00 tot 19.00 uur presenteren 48 Nederlandse speciaalbier brouwerijen in totaal meer dan 300 verschillende speciaalbieren.
Naast speciaalbier zijn gerechten, kaas- en worstplankjes verkrijgbaar die prima te combineren zijn met één van de speciaalbieren.

Voor de entree heeft u een entreeticket nodig. Deze zijn online verkrijgbaar middels de link www.speciaalbierfestival.nl/ticket. Tijdens de editie van 2016 waren alle tickets voor aanvang verkocht, wees er dus snel bij, want op=op!

Bij binnenkomst ontvangt elke festivalbezoeker tegen inlevering van het entreeticket een speciaal festivalglas met twee festival muntjes en het festivalboekje. Gebruik van de toiletvoorziening is gratis. Zowel online als op het festivalterrein (bij de kassa’s) zijn muntjes te koop. Met het festivalglas en de muntjes kan het proeven beginnen! De keuze uit de vele lekkere speciaalbieren is legio. Natuurlijk zijn de brouwers bereid om alles over hun bieren te vertellen.

Geniet, maar drink met mate, is deze dag één van de vuistregels.

Voor meer informatie of bijvoorbeeld foto’s van vorige edities kunt u contact opnemen met Tamara Oomen- van Arendonk door te mailen naar info@speciaalbierfestival.nl.

 

X
%d bloggers liken dit: