fbpx

 


Een uit de hand gelopen hobby

Hoe is het ooit begonnen? Het startte met een vriendengroep die zich al enkele jaren bezig houdt met het brouwen van bier. Beginnend met een bierbrouwpakketje van de Hema! Daarna zijn wij op gasbranders aan de slag gegaan: Dit heeft geleid tot een bijzondere selectie speciaalbieren, maar ook tot een mooie samenwerking en verbinding binnen de groep. Vanuit deze positieve ervaring hebben we het plan opgevat om de brouwerij op grotere schaal voort te zetten. Wij beleven veel plezier aan het brouwen en willen meer mensen de kans geven dit te ervaren. Hieruit is het idee van brouwerij/proeflokaal Bossche Brouwers aan de vaart ontstaan. Als locatie hebben we de Tramkade in ‘s Hertogenbosch gekozen. Een inspirerende industriĆ«le omgeving vlak bij het centrum van Den Bosch.


Historie Bossche Brouwers

Bossche Brouwers is ontstaan uit een vriendengroep die in een schuurtje is begonnen met het brouwen van bier. Wij zijn geen doorgewinterde experts maar we leren iedere dag beter te brouwen. We schuwen het experiment niet, en bedenken steeds nieuwe bierrecepten. Een vaak gehoorde kreet tijdens het brouwen is dan ook “Ja probeer maar, het wordt toch wel bier” wat meestal – niet altijd- ook zo is. Wij zijn zeer benieuwd naar ervaringen van andere brouwers. Daarom zoeken we de samenwerking op: wanneer je kunt delen kun je ook vermenigvuldigen.

Tramkade Bossche Brouwers


Brouwpodium  Bossche Brouwers

De locatie op de Tramkade was naast de brouwerij en brouwpub ook groot genoeg als podium cafe.  Daarom hebben wij er voor gekozen om uitgebreid en creatief te programmeren. Vele bands hebben op ons podium gestaan, voornamelijk bands met eigen materiaal. Daarnaast ook enkele coverbands. Onze programmering is uitgebreid, Live bands, Spoken word (Bossche Stadsdichter verkiezing, Letterbekken open podium en Humor in de Brouwerij Standup Comedy), Pub- en popquizzen, kleine theatervoorstellingen en workshops bierbrouwen! Houd ons programma in de gaten!  We zien je graag komen, ervaar het zelf!


 

 

 

 

 

[powr-hit-counter id=79393b91_1486634563]

X
%d bloggers liken dit: